Pukeutumishöpinöitä ja syksyisiä kuvatuksia itsestäni

 

Heti alkuun taas totean,että en todellakaan ole mikään tyylilyyli,mutta tähän samaan postaukseen lisään loppuun hieman palasia siitä,että millainen syksypukeutuja olen,kun vapaudun arjestani. 

Mun arkityylini se ei esittelyä kaipaile,kun se vaan on semmonen ankeahkon tylsä,mutta olosuhteisiin nähden kuitenkin käytännöllinen eli vähän niinkuin minäkin =D Vapaa-ajan vaatetukseni nyt ei ihan hirveästi kaavasta poikkea,mutta jonkinverran kuitenkin. Mulla on eräänlainen  moniongelmavartalo,joka rajoittaa yhä tänäkinpäivänä pukeutumistani eli on monia vaatteita, joista pidän,mutta jätän ne joko ostamatta tai sitten viihdyn niissä ihan vain kotosalla.

Mulla vähän yhdistyy olosuhteiden pakosta työvaatteet ja arkivaatteet,mutta koti ja vapaa-ajan vaatteet on sitten erikseen. En siis ole ihminen,joka viitsii tai edes kerkiää arjessa panostaa pukeutumiseen ja tuntitolkulla laittautumiseen,koska koen,että en viitsisi nähdä vaivaa sellaiseen urakkaan turhantakia,kun eipä päivissäni oikein muuta menoa ole kuin töihin,kauppaan ja lenkille. Joskus olen kyllä miettinyt sitä,että jos olis käytössä auto,joka tois arkeen aivan uusia kaipaamiani mahdollisuuksia ja jolla tarvittaessa pääsisin hienosti paikasta A paikkaan B,vois kiikuttaa vaihtovaatteita sääolojen mukaan mukana,ei tarttis hikoilla,kastua,kurastua,ei palella,ei ali tai ylipukeutua jne niin tilanne saattais olla ehkäpä toinen. Mutta tilanne on se,että käpöttelen säällä kuin säällä tuolla tienpäällä,sekä ulkoilu muutoinkin kuuluu melko suurena osana päiviini niin  olishan se turhaa vaikkapa aamuisin käyttää aikaansa siihen,että jos vaikka laittautuisin,kun työmatkan aikana jo kampauskin olis linttaantunut,tuulessa pöllähtänyt,kävellessä hionnut tai sateessa kastunut epämääräinen pöheikkö,joten se saa olla sellanen valmis bad hair pöheikkö millanen se nyt päivästätoiseen on. Yhtä turhaa olis siis panostaa pukeutumiseenkaan näissä olosuhteissa yhtään sen enempää.

Viihdyn pääasiassa sopivan väljissä vaatteissa,enkä siedä kiristeleviä tai puristelevia vaatteita juuri laisinkaan. Alusvaatteetkaan ei saa olla sellaisia,että niistä jenkkakahvat tai vatsamakkarat tursuaa vaan ostan mieluusti ihan suosiolla riittävän kokosia välttääkseni sen näkymän. Pidän luonnollisista väreistä,mutta välillä tykkään testailla myös värikkäämpiäkin sävyjä. Suurin haaste pukeutumisessa on jokatapauksessa kuitenkin yleensä löytää mieluisia ja sopivia housuja! Se on mulle iänikuinen ongelma ja jostainsyystä en usko,että olen suinkaan ainoa.

Tykkään,että housuissa on levenevät lahkeet. Pidän korkeavyötäröisistä housuista joissa on leveähkö vyötärökaitale,sekä piilovetoketju. Myös hakaskiinnitys saa olla. Napillisia housuja en halua ellei ne ole sellaisia matalia nappeja,jotka eivät törötä. Myöskään ulkonevan töröttäviä taskuja en halua ja piilotaskut onkin ihan kivat kyllä. Inhoan kuminauhallisia vyötäröitä housuissa,sekä myös alus vaatteissa! Kangasmateriaali saisi olla riittävän tukevahkoa,ettei läpi näy,mutta silti nätisti laskeutuvaa olematta kuitenkaan sellaista löysästi roikkuvaa ohutta "räkätrikoota".  Lahkeet tietysti pitäisi olla sopivan pituiset myös. Näitten kriteerien perusteella sitten vielä pitäisi löytää ne sopivat ja mieluisat housut...Jep,"helppo"homma...No eipäs vaan olekkaan. Yleensä jos löydänkin mieluisat housut niin saatan ostaa jopa ihan varuilta kahdet,koska sitä ei tosiaan tiedä milloin seuraavan kerran bongaa mieluisia uudestaan.

Ylävaateosastolta puserot onkin sitten taas yleensä helpompia ostella,kun niissä ei niin paljoa olekkaan niitä kriteereitänsä ja sama pätee myös takkeihinkin. Mä tykkään vähän sellaisista pidemmistä paidoista ja takeista,kun ne on lämpöisiä ja peittää jonkinverran vartalon ongemakohtiakin. Alusvaatteissa yläosan hankinnassa sitten onkin taas se oma haasteensa...Rintaliivejä en voi ostaa,kun ei ole niihin kuppiosiin mitään laitettavaakaan,mutta onneksi joskus bongasin vaihtoehtoisesti sellaisia kivoja pitsisiä alustoppeja,jotka on hieman armollisempia. 

Asusteista mä tykkään käyttää tietynlaisia pipoja,monitoimihuiveja,sekä lakkeja. Mun mielestäni on vaan niin helppoa läntätä joku pipo tai lätsä päähän ja menoks,kun ne kesäisin suojaa auringolta ja pelastaa aina myös osaltaan huonon hiuspäivän,joita itselläni on almost every day. Mukavasti saa myös juurikasvun,sekä ei toivotut harmaatkin piilosille jos niitä ei ole pystynyt esimerkiksi värjäämään ja siten maastouttamaan piilosille muun pääkarvoituksen sekaan. Käteviä ne ovat myös muutenkin kurittomien ja sähköisten hiusten kanssa ja saahan niillä luotua ihan omanlaisensa tyylin,sekä ilmeen aikaan.

Kengistä mun suosikkini on ehdottomasti Bagheeran lenkkarit,koska ne joutuu palvella mun askeleitani päivästä toiseen eniten. Ne on ikäänkuin luottokengät,koska ne soveltuu omallakohdallani pidempiaikaiseen kävelyyn,niistä en saa rakkoja ja ne on kevyet jalkaan. Tykkään myös nilkkureista,saappaista,sandaaleista,tennareista jne,joissa on paksumpi pohja ja-tai  sellainen nätti korko,sekä pyöreät kärjet.

Kassi tai laukku intoilijaa tuskin löydän itsestäni koskaan,kun ykkös sijaa tällähetkellä pitää kaikessa yksinkertaisuudessaan ja toimivuudessaan Puman reppu,jossa voi kuljettaa päivänaikana kaikkea tarvittavaa mukana. Niskat vaan ei kiittele yhtään kantamisesta,mutta vaihtoehtojahan ei muita ole ja onpahan tasaisesti niskavaivat molemminpuolin jakautuneena. Lisäksi omistan ainakin pari ihan asiansa hoitavaa halppis käsilaukkuakin kyllä,joita käytän vapaa-ajan menoillani.

Tässä varmaan riitti pukeutumishöpinöitä tältäerää ja laitetaas loppuun sitten vielä vähän syksyisiä kuvatuksia itsestäni. 

















Se on taas se aika illasta,kun pitää vetäytyä yöpuullepäin eli hyvää yötä...Zzz...

Huomenna alkaakin syysloma! YES! =)




Kommentit

  1. Upea tyyli sinulla, klassisen kaunis ja samalla kuitenkin rento. En itsekään oikein jaksa laittaa ihan älyttömästi aikaa pukeutumiseen, mukavuus ensin. Työvaatteet ei onneksi hoiva-alalla aiheuta kovasti päänvaivaa, vaikka kyllä hoitajillekin on nykyään kaikkea kivaa tarjolla.
    https://www.diodema.net/category/7/hyvinvointi--ja-hoitoala

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit