Uusi ja vielä toistaiseksi toimiva puhelin


Viimeinkin mulla on uusi ja ainakin vielä toistaiseksi toimiva puhelin! Sain siis viime perjantaina jo ennakkoon joululahjani,jonka kanssa on jonkinverran tullut jo tehtyä alustavaa tuttavuutta.
Käyttöönotto operaatio ei sujunut kuitenkaan ilman hermoilua,kun kaikenmaailman lupia ne nykyään vaatiikin,että saa yhden laitteen otettua käyttöön ja siinävaiheessa,kun piti siirtää vanhasta puhelimesta tietoja uuteen ensimmäistä kertaa niin tokihan siinä ilmeisesti tunaroin jotakin,kun Whatsappi viestit jäi vanhaan luuriin ja katosivat sieltäkin lopulta sitten kokonaan. Yhtään ei asiaa helpottanut  vanha kännykkä vikoineen...niitähän siitä löytyi lähes alunalkaenkin,varsinkin virtaongelmia.
Olen aikas yllättynyt,että kestin sitä laitetta kaikkine vikoineen 3vuotta ja 8kuukautta ja yllättynyt olen myös siitä,että se laite ylipäätänsä sinnitteli näinkin kauan ja sinnittelis yhä ellen olis jo luovuttanut sen kanssa vielä tässävaiheessakaan!! Siinävaiheessa,kun alkoi olemaan lataamisen kanssa ongelmia ja se ei jaksanut pitää sovelluksia päällä niin tiesin sen viimeisen lopun lähestyvän,joten ajattelin hankkia uuden ennekun se sammuu iäks.
Mä olin jossainkohtaa vähän ajatellut,etten enään välttämättä hankkis Samsung puhelinta,mutta kuinkas kävikään...Otin valinnallani jälleen riskin ja nyt käyttöön on päässyt Samsung Galaxy A71.

Yleensä olen ostanut puhelimen suht halvimmasta päästä(max 200€),kun tiedän,että ne on aivan käytössä kuluvaa romua,jotka voi mennä rikki ihan minkätahansa syyn takia.
Jokatapauksessa mä hankinkin aina puhelimelleni kuitenkin edes suojakotelon,vaikka se olis entistä enempi tilaa vievää. Suojakotelo suojaa melkoisen hyvin putoamisilta jos se on sellainen järkevähkö hankinta,eikä pelkästään silmien iloksi hankittu.
Kerran ostin kotelon,joka oli nätti,mutta se kiinitysmagneetti oli sellainen ,jossa oli koriste päässä,eikä se ollut sellainen tukevammasta päästä. Noh,puhelin sitten tipahti töissä näyttö edellä lattialle,kun se suojakuoren kiinnitys aukes ja siihen se laite sitten pimenikin iäks,vaikkei edes naarmuakaan näyttöön siitä putoamisesta kuitenkaan tullut.
Tämän uuden puhelimen kans kävi niin,että tuli vähän kiire hankkia suojakuoret ja hankin ne pelkän värin perusteella,kun nehän pitää tietysti olla ruusukultaiset...Huomasimpa,etteihän niissä ole kiinnitysklipsiä ollenkaan ja vähän pelottaa puhelimen puolesta se asia,joten laitoin uudet tilaukseen,joissa on se magneettikiinnitys,sekä myös rannehihna. Niitä siis odotellessa. Puhelimella on myös senverran kokoa,että se tarvitsee tukevahkomat kuoret ja mun puhelimet,kun ei ole kovinkaan usein mitään käsilaukkutavaraa niin niiden pitäis kestää menossa mukana!

Vanhaan puhelimeen ( Samsung Galaxy A5(2016) ) verrattuna tämä uusi puhelin on kooltaan suurempi ja hieman painavampikin. Suurempi näyttö antaa toki käyttömukavuutta,mutta niinkuin älypuhelimet yleensä kaikki niin ne on toisinaan hankala kokonsa vuoksi kuljetella mukana,varsinkin joissakin taskuissa,joissa ei ole vetoketjua.
Mä päädyin tähän uuteen puhelinvalintaani vähän sentakia,että halusin puhelimeeni parempilaatuisen kameran,kun mitä vanhassa oli. Vielä en ole kuitenkaan päässyt ulkoilmaan testaamaan,että mimmosia kuvia tällä vekottimella saa,mutta jossain myöhemmässä vaiheessa sitten.
Vaihteluna valkoiseen mä halusin välillä sinisen värin,vaikkei sitä puhelimen väriä pääse suojakotelon sisässä ihastelemaankaan.
Plussaa on puhelimen superpikalataus ominaisuus. Pikaladattujen akkujen kestävyydestä en tiedä,että onko ominaisuus hyvä vaiko huono asia pitemmänpäälle,mutta onhan se näppärää,että sellainen on. Mua vähän tällai jo heti alkuunsa kuitenkin arveluttaa puhelimen kehuttu akkukapasiteetti ja akunkesto,että se ei kyllä ole ihan niin hyvä,kun mitä on mainostettu,mutta täytyypä vähän seurata asiaa pitemmältä ajalta.
Mukana tullut latausjohto eli USB-C kaapeli oli hieman pettymys siinämielessä,että siinä molemmat päät on samanlaisia(puhelimen ja virtalähteen liittimet),eikä sitä voi käyttää puhelimen ja läppärin väliseen tiedonsiirtoon.
Sellainen sopiva kaapelipiuha piti erikseen hankkia,mutta päädyin ostamaan samaan vaivaan uuden laturin,kun sitä kaapelia voi käyttää tiedonsiirtoon ja koko laturille virtalähteen kanssa tulee varmasti  jossainvaiheessa tarvetta.
Mä en hirveesti halua piuhoja kuljetella mukanani missään,kun niihin senmyötä tulee helposti kosketushäiriöitä ja senmyötä toimintavikoja. Onneksi sellasia tilanteita tulee eteen todella harvoin,että mitään piuhoja tarttis mukaansa ottaakkaan.
Lapsille sensijaan näistä olen vuosiensaatossa monia kertoja motkottanut,että niitä piuhoja ja varsinkaan mun piuhojani ei oteta mukaan ja kuljetella repuissa,kun nille käy sit huonosti ja niinhän niille kaikille on käynytkin sen jälkeen jos joku on luvatta niitä mukanaan vienyt...järjestäen kaikkiin tuli sitämukaa kosketushäiriöt eli enpä niistä ihan huvikseni turhaan ole yrittänyt motkottaakkaan.
Yks ominaisuus joka mua häiritsee on se,että herätyskello pitää hakea menemällä ensin asetuksiin,sieltä sovelluksiin,sieltä etsiä kello ja sen kautta asettaa herätyskello tai muita ajastintoimintoja tarvittaessa. Vanhassa puhelimessa oli kellon sovellus kuvake etusivun näytöllä,jonka kautta pääsi nopeasti aikoja säätelemään. Voi toki olla,että se vielä jostakin ilmaantuu tai löydän keinon millä sen saa siirettyä kuvakkeeksi muiden sovellusten sekaan,mutta toistaiseksi en ole vielä sitä löytänyt.
Kaikissa nykyajan älypuhelimissa mua ärsyttää se ihmisten vahtaaminen,tietojen urkkiminen ja kaikille sovelluksille pitää antaa ties mitä lupia jos meinaa ne saada käyttöönsä! Aivan typerää joutua sallimaan kaikenlaista ja mihin niitäkin tietoja lopulta sit kuitenkin käytetään?! Sepä se...Jos meittii vaikkapa sormenjälkitunnistusta tai kasvojentunnistusta...Mä en ikinä halua niitä ottaa käyttööni,enkä sallia niiden käyttöä kenellekkään! Tokihan nykypuhelimissa ne kasvot saa kameran kautta ja sormenjäljet siitä,kun sitä näyttöä sormeillaan,mutta mihinkään tunnistautumisiin en omiani antaisi ikinä,kun sormenjälki on pikkasen liian henkilökohtanen ja tollanen väline,joka haluaa kerjätä kaikenlaista tietoa ja käyttää niitä omiin tarkoitusperiinsä niin ei kovinkaan luotettavalta vaikuta,puhumattakaan tietoturva asioista! Mutta tämä on tätä nykyikaa ja muutoksien aikaa...Kaikki muutos ei kuitenkaan ole aina hyvästä.

Mä en ihan hirveesti vaadi puhelimelta muutakuin,että se toimii omiin tarpeisiin nähden suht hyvin ja että siinä olis kamera,joka olisi edes suht hyvänlaatuinen. Kestävyys olis tietysti plussaa,mutta se on aina kuiteskin vähän hinnasta riippumatta arpapeliä,että mitäkaikkea se puhelin sit lopulta kestää. Tokihan sitä haluaa,että se laite jossakinmäärin miellyttää myös sitä omaa silmää ja mähän en esimerkiksi halua ollenkaan mustaa puhelinta vaan sen on oltava valkoinen. Poikkeustapauksissa se saa toki olla joku kaunis rosekullattu tai kuten nyt vaikkapa vaihteluksi sininen. Vaikka nykyäänhän sillä ei olekkaan enään niin merkitystä,kun on näitä suojakuoria ja koteloita,joilla saa  melko kattavalla valikoimalla väriä ja vaihtelua tilanteen,sekä oman mielensä mukaan. Mutta nämäkin on vaan näitä makuasioita,kullakin omansa.

Ehkä on vielä liian aikaista arvostella tätä laitetta  tämän enempää,kun tarttis olla enemmän käyttökokemusta,joten ehkä myöhemmässävaiheessa mä sit haukun tämän tänne lyttyyn,kehun maasta taivaaseen tai jotakin muuta siltä väliltä.



Kommentit

Suositut tekstit