Syksyisiä ajatuksia ja viikonloppu kuulumisia

 

Syyskuun viimeisiä päiviä viedään ja syksy on antanutkin jo itsensä näkyä kauniina väreinä luonnossa. Koen olevani onnekas siitä,että saan asua Suomessa ja yksi syy siihen on se,että meillä on täällä neljä omallatavallaan kaunista vuodenaikaa. Ruskaloisto luonnossa on erittäin kaunista ja varsinkin ne hetket on upeita,kun aurinko valaisee syksyn värejä. Tänä viikonloppuna saatiinkin nautiskella vielä aurinkoisista ja lämpöistä keleistä. Hienoja kelejä on povailtu vielä myös ensiviikollekkin,joten nautitaanhan niistäkin. Syksy on myös hieman haikeaakin aikaa,sellaista luopumisen aikaa. Loppukesästä sitä eräänä iltana pysähtyi miettimään sitä,että miten haikeata toisinaan on,kun kaikki vaan kesän jälkeen hiljenee. Se oli se hetki,kun enään ei myöhään illalla,eikä yöllä kuulunutkaan lintujen viserryksiä ja hyönteistenkin liikennöinti luonnossa alkoi vähentymään. Pesinnät oli ohitse ja luonto alkoi valmistautumaan syksyyn ja tulevaan talveen. Ne on omallatavallaan haikeitakin hetkiä seurailla,kun lehdet irtoaa ja leijailevat yksi toisensa jälkeen pois puista ja pensaista. On ikäänkuin päästettävä irti kesästä,syksystä  ja niiden väriloistoista. Luonto hiljenee ja edessä on talven kestävä hiljaisuus. Kurakelit on niitä,joita ei ole ikävä,vaikka luonto myös vesisateita tarvitseekin ja niitä onkin yleensä aina syksyisin luvassa. Toistaiseksi pahimmilta keleiltä on vielä onneksi säästytty,vaikka välillä vähän vettä on taivas ripatellutkin. Mun ihan suosikki puuni syksyisin on vaahtera ja kakkossijaa pitää pihlaja. Ne on syksylehdissään erittäin koristeellisia ja upeita! Pidän myös pimenevistä illoista,kun niissä on se oma tunnelmansa ja tietysti ne vaikuttaa positiivisella tavalla myös unensaantiinkin. Syksynmyötä tulee eteen myös se hetki,kun sitä alkaa kaivella esille neuleita ja niihin onkin mukava pukeutua päivien viiletessä. Mä olenkin jo vähän testaillut neuleitani ja tulipahan hankittua vaihteluksi pari uuttakin.




Viikonloppu meni taas nopeasti ja huomenna arki koittaa. Tässä on vähän tullut muutoksia arkipäiviin,kun kuun alusta työtunteihin tuli muutos ja työpäivät onkin olleet millon minkäkin pituisia. Onhan se kiva,että on ollut lyhkäsiäkin työpäiviä,mutta  palkkapäivinä vaan ei hymyilytä kyllä ollenkaan. Tämä viikonloppu tuli oltua melko rauhakseltaan kotosalla vaan. Pakollisten kotihommien parissa tuli puuhasteltua,kun joka päivä pitää ne pakolliset kuiteskin suorittaa. Lenkillä käytiin,kauppareissut hoidettiin ja vähän tuli herkuteltua,sekä katseltua netfliixistä elokuvakin. Viikonloppuruuaksi loihdin pottumuussia ja jauhelihapihvejä. Se on jännä huomata,kun ei laita herätyskelloa viikonlopun aamuina soittamaan,että miten paljon viikonaikana kertyy univelkaa ja kuinka sen pe-la yönä sit nukkuu pois. Viimeviikolla tuli nukuttua noin 6 tunnin yöunia josta pois nukahtamisajat. Eilen tuli herättyä vasta klo 10 ja nukuin hieman reilun 10tuntia,jestas!! Päivähän siinä on tietysti pilalla jos pitkään nukkuu,mutta kerran viikossa varmaan tekee ihan vaan hyvää nukkua niin kauan kun nukkuu jos kerta viikolla ei saa sitä 7-8 tuntia unta. Tänä aamuna mä sitten jo heräsinkin sisäiseen kellooni 6 maissa eli vähäisemmillä unilla jo pärjäs,mutta päätin pilata päiväni löhöilemällä sit kuiteskin vielä,kun en viittinyt nousta ja herätellä muita mun mahdollisiin kolisteluihini. Olin suunnitellut tälle aamulle hiustenvärjäys operaation ja heti noustuani sitten aloinkin värjäyspuuhiin. Nyt on sit taas pikkuharmaat oletettavasti tai ainakin toivottavasti valaistuksesta riippumatta saaneet väriä pintaan ja maastoutuneet muun karvoituksen sekaan piiloon =D  

Nyt on kello jo taas senverran,että pitänee alkaa suuntaamaan petiä kohti,mutta laitan tässä vielä tähän loppuun einekset helppoihin ja ihan syötävänmakuisiin jauhelihapihveihin,lihapulliin tai vaikkapa murekkeeseenkin:

Naudan 17%  jauhelihaa  800g

Kananmunia 3kpl

Sipulia (oman maun mukaan)

Kermaviilipurkki (laktoositon)

Ruokakermaa (laktoositon,kevyt&paksu 4% )

Aura (väkevä) sinappia (oman maun mukaan)

Mustapippuria, paprikajauhetta,grillausmaustetta,valkosipulijuhetta... (oman maun mukaan)

Emmental juustoraastetta (oman maun mukaan) 

Jos tykkää sinihomejuustosta niin sitä kannattaa myös laittaa oman maun mukaan =)

 Hyvää yötä ...Zzz...



Kommentit

Suositut tekstit