Makkarin tilanne tällähetkellä

 

Ajattelin tässä aikanikuluksi kirjoitella vähän vielä toistaiseksi keskeneräisestä makuuhuoneesta. Hyvin hitaaseen tahtiin sitäkin on tullut tässä asunnossa laiteltua,mutta hiljaahan hyvä tulee,sanotaan.  Edistystä on kuitenkin taas tapahtunut eteenpäin,kun ilokseni sain hiljattain hankittua viimeinkin hieman lisää sitä kaipaamaani puuttuvaa kaappitilaa. Olin vähän katsastellut sellasta vaatekaappia peiliovilla ja sitten sattuikin tarjouksia sopivasti silmään niin pitihän se sit hyödyntää. Halusin peiliovet ihan siitä syystä,että ne luo huoneeseen tilan tuntua ja eipähän tarvitse hankkia erikseen sellaista isompaa peiliä,kun kaksi ominaisuutta saa kerta kätevästi vain yhteen tuotteeseen. Oli onnistunut hankinta,vaikka pienen miinuksen saa siitä,että siinä ei ole vaatetankoa vaan sellainen melkoisen tarpeeton ulosvedettävä pieni vaateripustin. Se ei kuitenkaan maailmaani kaada sillä saahan sinne hankittua jonkinmoisen tangon halutessaan. Kaapin leveys on 120cm,korkeus 220cm ja syvyys 45cm. Plussaa on liukuovet! Niistä on hyötynsä jos joskus joutuu kaapin sijoittamaan vähän vaativampaankin tilaan.  Hieman tuli alkuunsa pohdittuakin sitä,että mihinkohtaa huonetta kaapin sijoittaa,mutta aikas nopsaan se kaapin paikka kuitenkin löytyi,kun vaihtoehdot olikin melko vähissä. Sänky tuli jo aikaisemmin siirettyä huoneeseen poikittain ja olen sen todennut olevan hyvä just siinä,kun tilaa jää siten vähän jokapuolelle sängynympärille. Makuuhuoneen pistorasiapaikatkin vaikutti myös osaltaan valintaan,sekä se etten välttämättä halua nähdä itseäni peilistä,kun nostan päätäni sängystä. Nyt se kaappi onkin siis omastamielestäni järkevästi sijoitettu tai ainakin haluamallanitavalla. En siis edelleenkään ole mikään sisustajatyyppi,vaikka jokaisessa meissä jonkinmoinen sellainen varmaan jossakinmäärin asustaakin,kun omaa itseämme vartenhan me asuntoamme ja kotiamme laittamme viihtyisäksi,sillä omalla tyylillämme,haalimalla sinne kaikkea mitä tarvitsemme ja mistä pidämme. 

Mulle itselleni ne tärkeät asiat tämmösissä viihtyvyys ja sisustusasioissa onkin,että tarvitsen tilaa ja sentakia mä en halua mitään suurta tavaramäärääkään nurkkiini esille. Tykkään myös hillityistä ja luonnollisista sävyistä. Lisäksi siivoaminen sujuu mukavasti,kun ei tarvitse kauheeta määrää siirrellä tavaraa tieltä pois. Sitä tavaraa kannattaakin olla vain senverran mitä kerkiää tai jaksaa siivota ja siinävaiheessa jos alkaa hukkumaan sotkuun tai pölyyn niin silloin tietää,että jotakin on enempi tai vähempi jo liikaa. Tokihan mä tykkään kaikista pienistä ja isommistakin kauniista esineistä,koristeista,sisustuskrääsästä jne,mutta niitä ei kannata edes kauheesti katsella niin ei tule halua ostaakkaan,vaikka kyllähän niitä joskus tulee tietysti ostettuakin jos vaan sattuu joku kiva osumaan näkökenttään. Yritän kyllä aina käydä mielessäni ensin läpi,että tarvitsenko sitä,miten todennäköisesti sille myöhemmin tulee tarvetta,tekeekö se mut missämäärin iloiseksi,mihin sen laitan,mihin se sopii,pysyykö se ehjänä tai siistinä kissataloudessa  jne jne.

Vuokra-asunnon kunto ja pintamateriaalien värit on vähän sellaisia,että niihin ei voi juurikaan vaikuttaa ja niiden varaan pitäisikin sitten yrittää asuntoa mieluisakseen laittaa. Joskus saattaa värimaailmat riidellä keskenään tai jotain muuta haastetta tulla eteen. Mä olen pääasiassa ihan tyytyväinen tähän asuntoon,vaikka on toki sellasia pikkuvikoja,jotka häiritsee. 

Tällähetkellä käyn pohdintaa makkarin osalta lähinnä siitä,että mitkä varhot sinne laitan? Vaikka mä näistä vanhoista tykkäänkin yhä niin ne on ollut jo viimeiset 4vuotta kuiteskin eli vähän tekis kyllä mieli ne jo vaihtaa ja onhan mulla toki jo verhot ostettunakin...ne pimennysverhot,joita en kesäksi ikkunaan saanut,koska ne on yhä edelleen lyhentämättä ja lisäks olis yhdet uudet pitsiverhot,joita ajattelin niiden kanssa kokeilla yhdessä. Täytyis vaan saada aikaseksi käydä ne pimennysvehot lyhennyttämässä. Näissä tämänhetken verhoissa on vähän samaa ongelmaa,kun ne lojuu hieman latialla ja on välillä ihan vinossa ja mytyssä. Kuvio armahtaa toki,mutta ne yksiväriset beiget pimennysverhot ei armahtais,kun kissa niiden päällä kävis kauneusunillaan tai muutenvaan pyörimässä. Sattuvat olemaan vieläpä materiaaliltaan sellaista,että sähköistyvät ja imevät pölyä,sekä karvoja itseensä,kun niitä paketista silloin joskus alku kesästä availin ja tarkastelin. Täytyis silti päästä testaamaan,että onko ne aivan katastrofaaliset näissä olosuhteissa vaiko eikö.

Verhomietinnän lisäksi olen makkariin etsiskellyt kattovalaisinta,kun sellaista siellä ei vielä ole. En vaan ole vieläkään löytänyt sitä oikeaa valaisinta ja en oikein tiedä,että haluanko sinne sellaisen riippuvan valaisimen vaiko ihan plafondimallisen. Myös seinähyllyt on ollut mietinnässä tai sitten joku taulusysteemi. Sisustustarrojakin olen miettinyt yhtenä vaihtoehtona. Joku pieni hillitty väripläjäyskin sais näkyä ja jostain kumman syystä mä en näe taas mitään muuta väriä,kun jotain roosan sävyä mielessäni =D Mutta eikös roosa yleensä sovi harmaan ja beigen kanssa vallan kivasti yhteen?  Lipaston päälle olis kiva saada joku koristesysteemi,tekokukkasia/kasveja,kynttilöitä tm tm,mutta... kissatalous. Vaatekaapin hankinta aiheutti sen,että meitin kissa on alkanut hyppiin lipaston päälle ja on muutamia kertoja yrittänyt hypätä vaatekaapin päälle,mutta olen sen kerennyt estämään. En oikein luota siihen,että meitin vatsakas varhaismummeli sinne kovin onnistuneesti enään pääsisi ja taitaa sen tietää itsekkin. Ja yleensä siihen lipaston päälle viikkaan päiväpeitteen ja tyynyt yönajaksi niin onhan se vähän hassua siihen mitään sit toisaalta hankkia. Noh,sen näkee mitä sitä keksii,mutta mikäs kiire tässä on,kun ei ole tähänkään saakka ollut. Uuden sängyn hankintakin olisi myös jossainvaiheessa edessä. Mulla onkin ollut aivan oma sänky viimeksi lapsena. Muutoin sängyt on olleet jonkun vahoja,tuttavilta hankittuja. Mä haaveilenkin siis ihan uudesta ja omasta sängystä,mutta kissan takia sitäkin hankintaa on pitänyt siirtää...ne kynnet,kun repii kaiken mitä ei tarttis kynsiä. Helmalakanalla toki ne katastrofin jäljet peittää onneksi näppärästi tämänhetkisestäkin punkasta! Mutta nyt nautiskelen ainakin siis tilasta,kun sitä kyllä on ihan sopivassamäärin ja tässä vielä vähän kuvia tämän hetken tilanteesta.

 


 











Kommentit

Suositut tekstit