Sairaslomailua ja koronetesti negatiivista

 

Nyt Blogger sitten lykkäsi tämän uuden version  pakollisena käyttöön ja enään ei voi palata vanhaan versioon,ei vaikka kuinka haluaisi. Onpa harmi,kun pidin siitä vanhasta jotenkin enemmän. Onhan tässä ollut mahdollisuus ottaa tämä uusi käyttöön jo aikaisemminkin ja opetella tätä käyttämään,mutta en vaan tätä ole kokenut niin selkeäksi ja hyväksi,että olisin viitsinyt nähdä vaivaa. Ajattelin,että tämä tulee eteen sit pakollisena kuiteskin niin sitten on vaan pakko käyttää jos aikoo käyttää. Mutta näillä nyt siis mennään.

Nyt eletään puolessavälin viikkoa ja mä olen ollut maanantaista saakka sairaslomalla. Iskipä sitten jonkinmoinen lentävienvarpustentauti ja yhtään ei tiedä,että olinko viikonloppuna syönyt jotakin sopimatonta, vaiko ottiko ärtyvä suoleni jostain muutenvaan itseensä ja laukas tämän vähemmän elämyksellisen vaivan. Tokihan toisinaan se on luksusta jos suoli joskus toimii,varsinkin,kun on suolisto joka ei yleensä toimi ja aina ummettaa. Rajansa kuitenkin kaikella,mutta että tämmösiäkin vaivoja nyt joskus vaan kuitenkin tulee,eikä niille mitään voi. Mäkin kun pesen kätösiäni säännölliseen tahtiin niin luulis jonkun vatsataudin olevan se vihonviimeinen vaihtoehto,joka muhun pääsis vierailemaan.  Eipä siinä,mutta sainpahan tämän vaivan takia lähetteen koronatestiin ja enpä olis ajatellut,että pelkän ripulin takia sinne vois joutua. Olihan se mielenkiintoista eilen aamulla siellä käydä,kun oli pieni pelko siitä,että selviääkö reissusta ilman vessakäyntiä. Onneksi näytteenottipaikka oli kuitenkin ihan kävelymatkanpäässä,jätin aamulla juomatta ja syömättä,sekä kerkesin hoitaa istuntoni rauhassa ennen lähtöä.

Olin vähän yllättynyt siitä,että se testi teki kipeää. Olin katsellut edellisenä päivänä videoita siitä ja muodostanut itselleni jonkinmoisen kuvan siitä,että miltä se vois tuntua. Yhdessä videossa se näytti niin nopeelta ,kun puikko vaan tuupattiin melko nopeasti sieraimesta sisään,vietiin perille ja pyöräytettiin, jonka jälkeen otettiinkin jo pois. Toisessa videossa se työnnettiin sieraimesta hitaampaa,pyöräytys ja vedettiin ulos. Ei siis mitään kauhuvideoita,vaikka tokihan se operaatio epämiellyttävältä näytti. Onhan kyseessä kuiteskin operaatio nenän kautta ja itsellä se vieläpä on melkoisen herkkä. Keneenkään ei näyttänyt kuitenkaan sattuvan,vaikka silmät se toimenpide näytti laittavan vuotamaan enempi tai vähempi kyllä,joka on ihan ymmärrettävää. 

Mä siis ajattelin,että se vois tuntua semmoselta epämiellyttävältä,vähän niinkus jos nenään tunkis jonkun ylimääräsen esineen ja se aiheuttais sellasta painetta ja hitusen hankaavaa tunnetta. Noh,siinä toimenpiteessä se alkuunsa siltä vähän tuntuikin ja ajattelin,että kyllä siitä selviää,kun se puikko käy vaan pyörähtämässä siellä perillä ja palaa pois.Ei siis mikään paha juttu. Sit yhtäkkiä tuntuikin kipua ja se puikko ei sieltä vaan pois palannut siinäajassa mitä oletin. Kerkesin siinä toistamiseen kertoa,että se sattuu ja pyysin josko ottais sen jo pois,kun ihan oikeesti oikeesti se sattuu! Silmät vuosi ja en tiä oikeen,että meinasko multa itkukin tulla vai johtuko se vaan niistä silmienvuotamisista,että se kipu alko jo itkettään vai alkoko siinä jo muodostuun vähän semmosta paniikkiakin sit,kun ei ollut varautunut siihen kipuun. Näytteenottajassa ei ollut vikaa kuitenkaan,kun ihan asiallisenoloinen oli ja ihan heti alussa oli jo tunne,että siihen uskaltaa jäädä sen käsittelyyn. Mutta niin me jokainen vaan koetaan ihmiset ja asiat eritavoin,eikä sille mitään mahdeta.

Tänään tuli sitten jo se testin vastauskin,joka oli ihan odotetusti negatiivinen. Mä en hetkeekään epäilly,että jostain olis vielä ainakaan tässävaiheessa voinut semmonen tauti itselleni kulkeutua ja varsinkaan pelkästään näillä oireilla. Suurta ihmetystä kyllä herätti se,että miks sinne testiin piti edes näillä oireilla mennä,mutta kai siinä joku ajatus oli,kun ovat ohjeistuksensa saaneet. Mä kun ajattelen niin,että se on vähän tuhlausta,kun ei ne testaukset mitään halpojakaan ole ja en itse koe,että olisin kuulunut oireeni perusteella testattaviin. Mutta eiköhän ne terveydenhuollossa tiedä mitä tekevät ja ovat enempi perillä näistä lukuisista oireista, joita koronassa voi olla ja joita voi olla kyllä ihan muissakin taudeissa! Voidaan me muut sitten vaan ihmetellä ja kummastella =D

Mä en ole näitä korona juttuja tai uutisia alunalkaenkaan juuri laisinkaan seuraillut,joten ihan hirveesti en ole perillä ollut. Tokihan nyt jossakinmäärin on tullut otettua selvää ja nää kaikki systeemit nyt muuttuu aina tilanteenmukaan muutenkin,että hyvä jos perässä edes pysyykään. Mä en halua kuitenkaan altistaa itseäni turhalle tiedolle ja turhille peloillekkaan,joita melko varmasti saisin jos alkaisin kaikkia uutiskirjoituksien sisältöjä lueskelemaan. Monien otsikoiden ja tekstien tarkoitushan on vaan saada ihmisiä lukemaan ja senmyötä ajattelemaan tai toimimaankin ehkä tietyllätavoin.  En kuitenkaan yhtään vähättele tätä korona asiaa,kun kyseessä on uusi,arvaamaton ja toistaiseksi vielä tuntematon tauti,johon ei ole vielä ilmeisesti keksitty sitä rokotettakaan. Täytynee vaan toivoa,että siitä jatkossa koituis mahdollisimman vähän haittaa tai vaaraa kenellekkään! 

Se olis näemmä puolenyön aika ja vuorokausikin vaihtui jo torstain puolelle.  Myrskyisää säätä on povailtu tällepäivää ja jokinaika sitten jo alkoikin ulkosalla tuuli puhallella. Saas nähdä millaisen myräkän se sit saa aikaan ja missäpäin,mutta toivotaan,että vältyttäis mahdollisimman vähin vahingoin!

Mä tästä alan hiipiin unillepäin,hyvää yötä!

Kommentit

Suositut tekstit