Talviset kelit ovat saapuneet

Marraskuun viimeisiä päiviä viedään ja joulukuu jo häämöttää. Kelit ovat jo viilentyneet entisestään pakkasien myötä ja luntakin on saatu jo ihan mukavasti tuomaan valoisuutta. Talviset kelit ovat siis saapuneet <3 Perjantai-lauantai yö oli upea,kun pakkanen kiristeli -14asteseen. Hanki kimalteli kauniisti,tähdet tuikkivat taivaalla kuun seurana ja pakkanen paukahteli,sekä joutsenten ääni kantautui jostain järveltäpäin.

Perjantaina lähdin viettämään vähän iltaa tutulla pienellä porukallamme. Viime kerrasta olikin vierähtänyt kuukausi,joten oli todella mukava päästä vähän pois kotitorpasta! Enään ei kyllä oikein keinonahkatakeilla pärjännyt,kun aina kuitenkin jonkin verran tulee ulkonakin aikaa vietettyä,joten villakangastakkini pääsi vuorostaan käyttöön,sekä Chillouts pipo myös.

 

 

Kotosalla olen viihtynyt ihanan lämpöisen aamutakkini lisäksi legginseissä,neuleissa ja säärystimissäni. Olen herkkä reagoimaan lämpötilavaihteluille ja palelen helposti,mutta viihdyn kuitenkin enemmän viileämmässä,kuin kuumuudessa. Meillä tuuletellaan vuodenjasta riippumatta päivittäin,kun pidän tuuletusikkunoita auki lähes vuorokauden ympäri. Loppu syksystä aloin armahtamaan jo vähän kissaamme,joka vanhemmiten on alkanut selvästi kaipailemaan lämpöisempiä olosuhteita tavallista enemmän,joten yöksi ja osaksi päivää suljen osan ikkunoista. Eipä asuntoa läpituulettamalla jäätymään tai merkittävästi kylmenemään kuitenkaan koskaan saa,kun ei se ilma tunnu värähtävän kovinkaan paljoa rakosista kuitenkaan,mutta joskus saattaa palella jos sattuu oleilemaan avoimen tuuletusikkunan vieressä kylmillä keleillä liian vähällä vaatetuksella. Joskus saattaa kovan tuulisen kelin myötä satunnaisesti joitakin ilmavirtauksiakin asunnossa kuitenkin pyörähdellä. Mä tykkään,että ilma on raikkaampaa hengittää ja viileämpi ilma pitää yleensä virkeämpänäkin. Asunnon tuulettamisesta on aikoinaan muodostunut tapa,josta luovun varmaan vasta siinävaiheessa,kun vanhan luitani alkaa kolottamaan,eikä vaatetuksellakaan pysty asiaan enään vaikuttamaan.


 

Lenkkeily kelit ovat olleet mukavia,kun ei ole tarvinnut tarpoa märässä tai kurassa. Pakkaskelit ovat pitäneet maanpinnan mukavan kuivana,eikä haittaisi,vaikka pakkasta olisi enemmänkin,kun vaatetuksella ja reippaalla kävelyllä pysyy aina kuitenkin lämpimänä tai saa jopa hikoiltuakin jos on tullut ylipukeuduttua. Kotona pääsee sitten suihkun kautta vaihtamaan kuivat vaatteet päällensä,jotka pitävät lämpöisenä. Pakkaset ja ylipäätään kylmät kelit kosteuden tai tuulen myötä haittaavat ja ovat epämukavia vain töissä,kun ulkoilu menettää mukavuutensa työpäivinä. Paikoillaan seisoskelu tai hissukseen kävely saa palelemaan,eikä sellaista vaatekertaa ole varmaan olemassakaan,joka voisi auttaa asiaan tai sitten ne olisi niin kalliita,ettei niihin olisi varaa. Aivan turha on itseään liikkua lämpöiseksi tai hikiseksikään,kun kosteat vaatteet päällä palelelisi sitten myös sissätiloissakin koko päivän. Mä toki palelen muutenkin välillä,kun ilmastoinnit aiheuttavat paikoin palelemista.

Toivon,että talvesta tulisi kunnon talvi lumineen ja pakkasineen. Olisi mukava päästä vähän luistelemaan ja tänäkin vuonna haaveilen päästä hiihtämään,mutta se tuskin on mahdollista edelleenkään ilman suksia,joita mulla ei ole,eikä tule varmaan olemaankaan. Joskus sellaisia katselin ja ne vaikutti hirmu kalliilta,varsinkin jos niille ei olisi riittävästi edes käyttöä. Voisi toki olla,etten enään pysyisi edes pystyssäkään suksilla,kun olen hiihtänyt viimeksi joskus nuoruudessani,mutta mukavaa ja hauskaa olisi edes päästä kokeilemaan.

Nyt on poistuttava  hammaspesujen kautta pikkuhiljaa nukkumaanpäin,kun viimeyönä sain nukuttua todella huonosti,joten hyvää yötä ja kiitos,kun poikkesit =)


                                                                         -Katja-


Kommentit

Suositut tekstit