Tervetuloa musta joulu

Kolme yötä jouluun on...Olen kuunnellut tässä vielä ennen nukkumaan menoa joululauluja jos samalla sattuisi vaikkapa löytymään sitä kadoksissa olevaa joulumieltäkin,mutta eipä oikein tahdo löytyä. Yleensä musiikki vaikuttaa ihmis mieleen ja mä jotenkin vaan kuuntelisin enempi niitä kaikkia haikeimpia joululauluja,jotka sopii tähän omaan mielialaanikin niin eipä niillä mitään iloisempaa tunnelmaa saisikaan viritettyä. Tosin,eipä sitä joulumieltä kyllä väkisinkään voi oikein etsiä tai hakea,kun se tulee jos on tullakseen tai olkoot sitten hukassa jos on ollakseen. Kelitkin on olleet ihan hirveät taas,märkää ja synkkää vaan. Tervetuloa siis synkkä ja musta joulu! Eipä kyllä yhtään tunnu joulukuulta,eikä siltä,että joulu olisi edes tulossakaan. Voihan vali vali sentään ja pahoittelut siitä! Tai mitäpä sitä pahoittelemaan,kun kyllähän maailmaan valitusta mahtuu ja saakin mahtua. Noh,huomenna on viimeinen työpäivä ja sitten alkaa loma. Eipä ole mitään lomasuunnitelmia,eikä kyllä odotuksiakaan. Mennään vaan päivä kerrallaan niinkun tähänkin saakka. Toissapäivänä kolusin vaatekaappia ja testailin vähän joulumekkoani eli päivän väri oli punainen. Piti ottaa jonkinmoinen jouluinen valokuva,mutta ei sitten jaksanutkaan,joten selfieiks meni.




Olen aina pitänyt joululauluista,mutta tänä vuonna en ole tosiaan saanut niistä oikein mitään irti. Haikeat laulut,kuten varpunen jouluaamuna toki laittaa kyynel kanavat aukeamaan,mutta itkua riittää tähän elämään ilman joululauleloitakin ihan riesaksi saakka muutenkin. Olen niin manannut itkemisen alinpaan (piip)! Mitään muuta et saa,kuin pääkivun,silmäpussit,turvonneet silmät ja ryppyjä....enemmän siis harmia,kuin sitä hetkellistä helpotusta,mutta minkäs näille voi. Elämä on.




Mun lempi joululauluni lapsena oli En etsi valtaa loistoa,joka yhä tänäkin päivänä on suosikeitani. Voisin tässä mainita mun 10 suosikki joululauluani,joita en nyt ala paremmuus järjestykseen laittelemaan kuitenkaan. Löytyykö sun suosikkejasi joukosta? Tai mitäpä mä mitään kyselen,kun vastausta tuskin tulee kuitenkaan.

1.En etsi valtaa loistoa

2.Jouluyön rauha

3.Varpunen jouluaamuna

4.Sylvian joululaulu

5.Tulkoon joulu

6. Heinillä härkien kaukalon

7.Hei mummo

8.Joulumaa

9.Oi jouluyö

10.Tuikkikaa oi jouluntähtöset


Jouluun on aina kuulunut sellainen tietynlainen haikeus,joka välittyy monien joululaulujenkin myötä,vaikka joulu muutoin onkin kaunista,herkkää ja iloista aikaa tai on ainakin joskus ollut. Mutta nyt tämä haikeus alkaa suunnata unillepäin,hyvää yötä ja kiitos,kun poikkesit! =)

Mukavaa joulun odotusta!

Kommentit

Suositut tekstit