Mukavaa,rauhallista&turvallista joulua!

Ajattelin tulla toivottelemaan mukavaa,rauhallista ja turvallista joulua! Samalla voisi vähän kirjoitella ja kertoa,että eilen aamulla oli pieni mukava yllätys,kun ikkunasta katsoi pihalle ja oltiin saatu maahan vakoista. Taidettiin sittenkin saada valkoinen joulu. Pakkasiakin on povailtu saapuvaksi joulupäivästä eteenpäin,joka on todellakin toivottua. Onhan mukavampi lenkkeillä ja tehdä kauppareissujakin,kun ei tarvitse kuravesi loskassa tarpoa. 

 

Tänä jouluna meillä koreilee kauneudellaan valkoinen tulilatva

 

Eilis aamu alkoi lanttulaatikon valmistamisella. Aamupäivällä vuorossa oli porkkanalaatikot. Välissä tuli tehtyä kauppareissu,jonka jälkeen valmistelin sinaappisia emmentaljuusto liha pölleröitä. Lenkillä tuli myös käytyä kävellen/hölkäten ja sen jälkeen ajattelin leipoa vielä mokkapaloja,sekä laittaa perunat kiehumaan. Mä vähän vihaan mokkapalojen kuorrutteen valmistamista,kun se ei oikein koskaan onnistu. Joko sitä tulee liian vähän,ettei riitä tai sen lopputulos mokkapalojen päällä on ihan vääränlainen. No mutta,makuhan se loppupelissä ratkaisee. Tälläkertaa,kun levittelin kuorrutetta niin annoin miesystävälle tehtävän heitellä koristesydämiä päälle ennekun kuorrute jämähtää. Toissa päivänä töiden jälkeen tein alkaneen joululoman kunniaksi paholaisen kakun,joka on ollut meillä perinteinen kuivakakkujen suosikki. Parasta se on ollut tuoreen lämpöisenä kylmän maidon kera. 


Paholaisen kakku


Aamulla olisikin vuorossa perunalaatikon paistelua jahka imeltelee yön ylitse. Iso kiitos näistä joulupöperöistä kuuluu rakkaalle ihmiselle,joka rahoitti ruoka-aineet,kun enhän mä olisi pystynyt viime palkasta jäänneellä rahasummalla niitä ostelemaan,vaikka meitin kokoonpanolle nyt onneksi ei tarvitse suuria määriä joulupöperöitä valmistaakkaan. Yksi lapsistani ei pidä jouluruuista ja kaksi muuta syövät vähän kaikkea sen mitä syövät. Mä itse tykkään jouluruuista kyllä,mutta enpä mäkään mikään suursyömäri ole. Kaikkea tulee otettua sillai sopivan vähän,että annoskoko pysyy suht järkevänä myös jouluna.

 

Joululaatikoiden valmistelua

 

 

Sinaappiset emmentaljuusto liha pölleröt

 

 

Mokkapalat ja se kirottu kuorrute =D

 

Ajattelin yrittää päästä mahdollisimman helpolla ja meillä syödään jouluisista kertakäyttöastioista. Eilen tuli tiskattua monen monta kertaa ja kaikista kotihommista mä inhoan ja jopa vihaan juurikin tiskaamista. Kädetkään ei tykkää yhtään hyvää,kun varsinkin näin talvisin ne kuivuu muutenkin toistuvien käsipesujen myötä,sekä kylmät ilmat vaikuttaa osaltaan. Meillä ei siis ole astianpesukonetta,enkä mä sellaista haluaisikaan. Joskus on kyllä ollut sellainen,mutta mulla on tapana tiskata tiskit heti pois,kun niitä tulee niin ei kerry tiskivuoria. Sellainen astianpesukone pesee melkoisen kauan ja usein jopa huonolla pesu tai huuhtelu tuloksellakin niin nopeempaa pääsee,kun itse tiskaa ja onpahan aina käyttövalmiina jos jotakin astiaa tarvitsee. 

Eilinen tuli tosiaan vietettyä pääasiassa keittiö puuhissa, joten tänään olisi tarkoitus vietellä aikaa enempi vaan perheen kanssa. Nyt saapi höpöttelyt kuitenkin loppua ja on aika suunnata petiä kohti,että kerkiää vähän taas nukkumaankin. Sekään,kun ei ole mikään itsestäänselvyys. Ei muuta kun vielä kerran mukavaa,rauhallista ja turvallista joulua! Kiitos,kun poikkesit! =)


Kommentit

Suositut tekstit