Meikkijuttuja

Ajattelin vaihteluksi esitellä vähän vähäisiä arki meikkejäni eli niitä,jotka ovat lähes päivittäin tai vapaa-iltoina käytössä ja samalla höpöttellä hieman myös muuta meikkaamiseeni liityvää. Heti alkuunsa kerrottakoot taas,että kuulun niihin perus arki meikkaajiin,jotka aamu kiireessä hutaisee aamun hämäryydessä meikkiä vähän sinne ja tänne,joten mitään viiden tähden meikkaus tuloksia on turha odotella.

Tuttu ja turvallinen pätee moneen asiaan,kuten myös meikkaamiseen. Jos olen löytänyt sen sopivaksi toteamani tuotteen niin se on ja pysyy käytössä yleensä niin kauan,kunnes sen valmistaminen lopetetaan ja on pakko etsiä tilalle jokin uusi vaihtoehto. Nämä onkin  kurjia tilanteita lähes joka kerta,kun se korvaava tuote saattaakin olla hankala löytää. Viimeksi ainakin ripsivärin kanssa on käynyt näin ja tällähetkellä vähän jo pelottaa,että jos luomivärinkin kanssa on käymässä,koska sitä ei nyt enään ole ollut myynnissä meidän kylän kaupassa,josta sitä aina olen ostanut,mutta vielä kuitenkin onnekseni sain sitä tilattua erään verkkokaupan kautta. Todellakin toivon,ettei tuote ole poistumassa vielä pitkään aikaan myynnistä! Kyseessä on siis Lumenen Nordic Chic luomiväri "Yötön yö"sävyssä,joka on ollut pettämätön suosikkini siitä saakka,kun aloin luomivärejä muutaman vuoden tauon jälkeen käyttämään. Samalla tilasin kokeiluun erästä kulmageeliä,jota en ole vielä kerinnyt testaamaan. Uusien meikkien testaaminen vaatii omalla kohdalla aikaa. En vaan uskaltaisi ottaa riskiä,että meikkaisin uudella tuotteella esimerkiksi aamulla,kun täytyisi poistua ovesta ulos ja jos se olisikin katastrofi tuote niin eipä siinä olisi aikaa alkaa korjailemaankaan.

Käytän meikkaamiseen aikaa arkiaamuisin korkeintaan  n.10-15min. Peitepuikko,ripsiväri,luomiväri ja kulmakynä on tällähetkellä käytössä,sekä vaihtelevasti myös  tätänykyä huulipuna. Huulipuna arkikäyttöön ajautui muistaakseni joskus tämän vuoden puolella,kun ajattelin,että miksipäs sitä ei voisi arkenakin laittaa? Olen käyttänyt huulipunia harvoin,yleensä vain johonkin valokuvaan tai vapaa-iltoina jos silloinkaan,mutta näin vanhemmiten ne on jotenkin alkaneetkin vasta enempi kiinnostamaan. 


 

RIPSIVÄRI on ollut uskollisesti päivästä toiseen tämä vakio Maybellinen Colossal. Aiempi suosikkini oli Cat eyes niin kauan,kun sitä vaan oli saatavilla. Olen tähän ripsiväriin ollut ihan tyytyväinen myös.

LUOMIVÄRISTÄ jo tuolla kerroinkin,että tämä Lumenen "yötön yö" on pettämätön suosikkini. Mitäpä sitä sen enempää kehuilemaan. 

PEITEPUIKKO on ihan legendaarinen Yves Rocherin valikoimasta. Olen käyttänyt varmaan melkein koko ikäni Yves Rocherin peitepuikkoja mitä nyt olen niitä käytellyt. Toki on ollut taukoja,että olen kokeillut jotakin muutakin merkkiä,mutta näihin olen silti aina palannut. Peittävyys on ollut tässä puikossa melko kevyt ja luonnollinen. Koostumus on kivan pehmeähkö ja sävy levittyy vallan kivasti ihoon sulautuen. Peittävyys ei ole kuitenkaan mitään A-luokkaa,koska mun tummat silmänaluseni ei tämänkään tuotteen voimasta katoa,mutta ihan suosikki tuote on silti,joka ei ole paennut juonteisiinkaan,ennen tätä vanhenemisprosessini etenemistä. Hieman on siis alkanut pakkautua tämäkin jo juonteisiin. Vanhetaan tämän tuotteen kanssa varmaan yhdessä  =D 

KULMAKYNÄ tuli itselleni tauon jälkeen  käyttöön uudestaan näin vanhemmalla iällä. Ehkä parin vuoden sisään? Aika kuluu toisinaan niin nopeasti,että ei vaan perässä tahdo pysyä tai muistaa,että milloin mitäkin tapahtui. Tällä hetkellä käytössä on ollut tällainen Maybellinen ultra slim kynä,joka on melko nopea käyttöinen. Ohuella kärjellä on näppärä täytellä kulmakarvoitusta ja päässä olevalla harjalla voi tasoitella väriä,joka levittyykin melko hyvin. Kestävyys ei kyllä ole ollut lupauksista huolimatta koko päivää,vaan pyyhkiytyy helposti poiskin tai muuten vaan katoilee. Käyttäjässäkin voi toki olla vikaa,kun enhän mä mikään kulmakarvojen  teon taidemestari ole muutenkaan. Olen kuitenkin tästä kulmakynästä pitänyt nopean käytön ,sekä enempi tai vähempi luonnollisen lopputuloksen vuoksi vaikka saahan tällä maalattua ties minkälaiset kulmat jos haluaa. Joskus joku on kysellytkin,että olenko ottanut kulmiini jonkin mikropigmentoinnin tm...En todellakaan ole ottanut enkä ottaisikaan. Kulmien laminointia olen kyllä vähän pohtinut,että uskaltaisikohan joskus kokeilla JOS näihin karvoihin edes sellaista saisikaan.

Vapaa-iltoina käytän joskus arki meikin lisäksi kasvojen iholla BB-voidetta ja satunnaisesti saatan sitä laittaa ihan muuten vaan,mutta todella harvoin kuitenkin. Olen laiska pohjustelemaan mitään meikkipohjia ja vaikka primeriakin meikkien joukosta löytyy niin sekin on toistaiseksi jäänyt vielä testaamatta. Mä saan jo BB-voiteestakin naamani kukkimaan niin vähän karmii ajatus siitä,että miten se kukkisikaan jos laittaisin vielä enemmän tököttejä naamaani. 

Tämä Maybellinen dream matte on ollut mulla käytössä,vaikka alunperin pitikin tilata yhtä aiemmin käyttämääni BB-voidetta,joka loppui ja ilmeisesti se sitten oli poistunut myynnistäkin  tai vaihtui vaan näihin putiloihin. Enpä asiaa sen enempää jäänyt tutkailemaan,mutta veikkaan jälkimmäistä vaihtoehtoa kuitenkin. Tämän postipaketistani kuitenkin sain. Tästä BB-voiteesta on myös Satin versio,jota on ollut jostainsyystä hankala saada tilattua,mutta eilen sitä yritin etsiä taas ja ilmeisesti sitä nyt sitten olikin saatavilla viimeinkin. Sen näkee sitten,että mitä postipaketti todellisuudessa sisältää jahka se saapuu. Uskoisin,että se sopisi paremmin mun hipiälleni,kuin tämä matte. Olen aina vähän kartellut matta meikkejä ja muita tuotteita,kun tuntuu ettei ne ei sovi mun iholleni. Eikä varmaan sovikkaan jos ihotyyppini on sopimaton matta tuotteille. Tämä on ollut kuitenkin siinämielessä hyvä käytössä,koska tämä ei oikeastaan tuoksu miltään ja tämän pitäisi sisältää salisyylihappoa,jonka pitäisi auttaa ihoa suojautumaan epäpuhtauksilta. Silti saan tästäkin tuotteesta näppylöitä. Peittävyys tuotteessa on myös melko kevyt,mutta ihon punoitusta kyllä saa vähennettyä. Kesäisin tämä on ollut käytössä huomattavasti parempi kuin talvisin ja varmasti kasvojen ihon kunto ja kosteustasapaino vaikuttaa lopputulokseen. Tämähän on tarkoitettu käsittääkseni rasvoittuvalle iholle ja omani tuppaa olemaan kaiketikin se pinta kuiva,enempi ja vähempi kuiva sekaiho.

 

SILMÄNRAJAUSKYNÄÄ tulee myös lisättyä joskus silmämeikkiin. Tällähetkellä itselläni ei ole kuitenkaan mitään varsinaista suosikkia,koska sellainen on ollut vähän hakusessa. Joskus oli sellainen harmaan sävyinen,joka toimi hyvin(ollessani nuorempi),mutta sen valmistus lopetettiin ja nykyään on ollut käytössä tällainen Lumenen ruskehtava sävy,joka vähän tupaa olemaan murenevan oloinen eli hankala  on saada siistejä rajauksia jos kynän pehmeähkö terä murenee kesken rajaamisen. Enpä ole vielä testannut,että auttaisiko asiaa jos säilyttäisin kynää jääkaapissa hetken ennen käyttöä,kun sellaisestakin voi olla monesti kuulemma apua. Muutoin kynän jälki levittyy kyllä ihan kivasti. Tämä nyt siis kuiteskin on ollut tarvittaessa käytössä,kun jos vaan jaksaa yrittää niin voi saada edes jonkinmoiset tai ihan ok rajaukset ja huonompiakin silmänrajauskyniä varmasti on. Mä en ole ihan niin vaativa kuiteskaan,kun en meikaamista juurikaan arki määrää enempää harrasta. 


 

Ikääntyvä ihoni ja ulkonäköni on alkanut jo antamaan pieniä rajoituksia meikkaamiseen,mutta siitä huolimatta vielä tulee rajoituksia uhmattua. Ikääntyvän ihon ja ulkonäön painajaisiin kuuluu mm. silmänrajauskynät ja eye lainerit,kun iänmyötä ne ei enään oikein välttämättä sovi silmämeikkiin,vaan voivat saada meikin näyttämään suttuiselta,katseen läsähtäneeltä tai muuten vaan saavat kasvot näyttämään ylipäätään entistäkin vanhemmalta. Varsinkin tummien säyjen kohdalla olen huomannut omallakohdallani näin käyvän. Vaaleampien sävyjen pitäisi olla vähän armollisempia,mutta tiedä sitä,kun enpä ole vielä toistaiseksi testaillut. Ikääntyvällä iholla olisi parempi muutenkin jos meikkiä olisi kasvoissa mahdollisimman vähän. Itsellä ainakin kasvomeikit tuppaa pakkautumaan enempi tai vähempi jo juonteisiinkin ja iho saattaa näyttää entistäkin enemmän kuivahkolta ja rupsahtaneemmalta varsinkin talvi-aikaan. Viileä/kylmä ilma oikein kaivaa kaikki ihon virheet esille. Rypyt,juonteet ja mustapäät ne oikein koreilee päivänvalossa ja joskus tekisi mieli vaan vetästä jo säkki päähänsä ulkoilmaan =D  Puuteria en ole uskaltanut laittaa vuosiin,vaikka sellainenkin kyllä meikkien seasta löytyy,kun ostin tuossa joskus kesän aikana sellaisen läpikuultavan sävyn kokeiluun. Pelottaa vähän jos sekin saa kasvot näyttämään sellaisilta,kuin olisi uittanut ne jossakin jauhosäkissä. Kokeilemallahan se vaan tietysti selviäisi.

Olisihan se kiva osata tehdä erilaisia meikkejä ja taiteilla kaikennäköistä,mutta eipä vaan ole tullut koskaan perehdyttyä siihen hommaan ja siinä vaiheessa,kun ensimmäiset juonteet valtas kasvot niin alkoi tuntumaan,ettei enään edes kannattaisikaan kokeilla mitään,kun hankalalta tuntuu jotenkin etsiä niitä itselleen sopivia tuotteitakaan. Nyt alkaa vähemmän meikkiä vaan olla jo enemmän niinkun sanotaan. 

Mulle Lumenen ja Maybellinen meikit on olleet sellaisia tutumpia,joten niiden valikoimista pääsiassa pyrin meikkejä ostamaan ja käyttämään. Lisäksi Lumene on kotimainen kosmetiikkavalmistaja,joten tokihan sitä haluaa ihan jo sen vuoksikin hyödyntää.

Tässäpä oli tällaista höpötystä tälläkertaa ja nyt on aika poistua nukkumaanpäin...Zzz... 

Kiitos,kun poikkesit! =)

 

Kommentit

Suositut tekstit