Viikonloppua ja pojan synttäreitä

Niin se viikonloppu taas oli ja meni. Huomenna arki taas vuorostaan koittaa,mutta mä pidän huomisen päivän töistä palkatonta,kun on pari menoa,jotka täytyy hoitaa ja toivon,että saan ne suunnitelmien mukaan alta pois,joka riippuu aivan siitä,että onko ensimmäinen tapaaminen aikataulussaan ja kuinka kerkiän siirtyä julkisilla toiselle paikkakunnalle ajallaan. En yleensä tykkää olla töistä pois,kun palkassa näkyy tämäkin poissaolo,mutta joskus on vaan pakko. Tämä autottomuus on joskus niin raastavaa,varsinkin jos on menoa jonnekkin ja haluaisi päästä siirtymään paikasta toiseen esimerkiksi ilman turhia odotteluja. Mä yleensä vihaan odottamista! Siis esimerkiksi just sellaista,että jos pitää mennä vaikkapa toiselle paikkakunnalle,jossa on jokin tapaaminen ja julkisilla kulkemisen myötä saattaa joutua odottelemaan parikin tuntia ennekun se aika on. Huominen siis vähän sen vuoksi ahdistaa,koska luvassa olisi juurikin tällaista odottelua,enkä keksi miten saisin aikani kulumaan. Se on vähän hankala lähteä vaikkapa kaupungille hengailemaan,kun sitten se siirtyminen sieltä määränpäähän on ajallisesti hankalaa arvioida,eikä sitä vois myöhästyäkkään. Olisi eriasia jos tämä määränpää sijaitsisi vaikkapa keskustassa kauppojen tuntumassa. Rahatilannekkaan ei antais myöden ostella nyt mitään ja en oikein tykkää käydä vaan katselemassa,että mitähän kivaa sitä olis tarjolla,kun ei vois mitään ostaakkaan. Tällähetkellä ylipäätään ajatus siitä,että hengailisin itsekseni kaupungilla tuntuu ahdistavalta,kun muutenkin olotila on jo valmiiksi ajoittain enempi tai vähempi ahdistava. Mä tuolla aikaisemmin vähän syyslomatunnelmissa otin esille olotilaani ja eihän se siitä ole parempaan suuntaan mennyt vaan ehkä jopa päinvastoin. Itseasiassa odottelen jo kovasti seuraavaa lomaa ja yritän sinnitellä olotilani kanssa sinne saakka. Kyllä mä tämän kanssa kuitenkin pärjään,uskon niin,toivon niin ja olenhan pärjännyt tähänkin saakka,vaikka välillä onkin todella,todella vaikeita hetkiä ollut,sekä tulee varmasti jatkossakin olemaan. Ei tästä aiheesta nyt kuitenkaan tämän enempää. Tämä on sellainen aihe,josta pitäisi ehkä erikseen kirjoittaa,mutta jostainsyystä olen yrittänyt vaan välttää kirjoittamasta.

Viikonloppuna tuli räpsittyä vähän taas kuvia,kun leikittelin Instagramissa hetken filttereillä. Siellä on jos jonkinmoista hauskaa ja hienoakin filtteriä tarjolla. Eihän sekään mikään nuorten etuoikeus ole niillä leikitellä,että kyllä tämmönen vähän vanhempikin voi aikansakuluksi siellä käydä testailemassa. Ehkäpä joskus voisin tehdä jonkinmoisen jutun tai huumoripläjäyksen niistäkin tänne blogiin muistoksi. Mä muutes värjäsin hiuksiani viime viikonloppuna ja ne tuppas näyttämään hieman mustilta valaistuksesta riippuen,mutta on ne jo onneksi pesuissa hieman haalistuneetkin. Tuli koettua hieman kauhun hetkiä,kun hoksasin ostaneeni väärän sävyn ja värjäyksen aikana näytti siltä,että saisin epätasaisesti mustat hiukset. Itkuhan siinä tuli ja hetkellinen epätoivo,mutta jälkeenpäin lopputulos ei ollutkaan ihan niin paha kuin mitä olisi voinut olla. Syvä tumman ruskea sävy siis eksyi pääkarvoihini ja tämmöiset ne on tällähetkellä mitä kuva näyttää. Ei ainakaan kovin punerra eli hitusen vaihtelua hetkeksiaikaa. Kovin oli voimakkaan hajuinen värjäysaine,joka näin viikonkin jälkeen on vielä jossakinmäärin haistettavissa. Mulla on jo pidempään ollut suunnitteilla,että pitäisi saada itseni jo parturiin,mutta se vaan aina siirtyy ja siirtyy. Nämä mun hiukseni on vapaa kasvatuksen tulosta ja sen kyllä jo huomaa. Toisaalta ei raaskis pätkiä näitä,mutta sitten toisaalta taas haluais terveemmän näköiset hiukset,kun latvakahnat sais kyytiä. Vaihtelukin vois virkistää kyllä.


Eilen vietettiin pienesti nuorimmaisen lapsoseni synttäreitä jo ennakkoon,vaikka virallinen päivä on vasta alkuviikosta. Tehtiin/syötiin tortilloja ja haettiin vähän kahvilasta leivoksia herkutteluun,sekä katseltiin elokuva (Paavo pesusieni vapaalla jalalla). Poika sai valita kauppareissulla itselleen myös jotain mielekästä ja mitäpä muutakaan valitsi kuin Legoja. Arpaonnikin suosi,kun poika voitti saamastaan arvasta 50€. Meillä on aina ollut vähän sellainen synttärikulttuuri,ettei sellasia ole suuremmin vietetty. Aikoinaan kyllä leivoin ja ostin täytekakun leipomosta,kun mummua,pappaa tai kummia lapsineen kävi synttärikahveilla kylässä,mutta nekin ajat ovat muuttuneet. Enään ei ole käynyt ketään. Kaverisynttäreitä meillä ei ole vietetty,kun muistaakseni joskus kerran ja toista kertaa ei tullut. Hyvin pienesti siis ihan vaan perheen kesken juhlistellaan merkkipäiviä jatkossakin ja se on ihan ok.

 


 

Viikonloppu sujui muutoinkin siis melko rauhakseltaan perus kaavan mukaan,eli kotihommia,kaupassa käyntiä,lenkkeilyä,yhdessäoloa,Netflix leffaa katsellen ja herkkusia syöden. Tänä viikonloppuna on tullut vetästyä kyllä ihan tavallista enemmän herkkuja ja sen tuntee,Buf ja öögh!

Se sitten näemmä vaihtuikin jo päivä maanantain puolelle ja on aika siirtyä koittamaan unta. Hyvää yötä ja kauniita unia..Zzz...  

Kiitos,kun poikkesit! =)

Kommentit

Suositut tekstit