Marraskuun viimeisiä maisemakuvia

Ajattelin postata tänne blogiini marraskuun viimeisiä maisemakuvia,jotka sattuvat olemaan järvimaisemia. Loppu syksyn maisemat vaihtuivat odotuksen jälkeen talvisempiin näkymiin,joiden toivon jatkuvan läpi talven,mutta toivoa voi,koska nämä on niitä asioita,joihin ei voida vaikuttaa. Seasta löytyy joitakin kasvikunnan edustajiakin,mutta kaikki ovat samaa luonto aihetta kuitenkin.


SUNNUNTAINA 28.11 järvenpinta oli saanut paikoin jääkerroksen jääkukkasineen.


 

Ensimmäisiä askeleitakin oli jo rohjettu ottaa jääkerroksen päällä. Mä pysyttelen yleensä aina poissa järvenjäiltä,kun mulle riittää maisemien ihastelu ja kuvailu rannaltakin.


 

Tätä seuraavaa kuvaa ottaessani toivoin,että aurinko olisi tullut esille tuolta pilviverhon takaa,kun hieman se yritti kuitenkin,mutta eipä sitten näyttäytynytkään riittävästi.


 

Heinäkasveissa on oma viehätyksensä. Nämä kaksi ovat ikäänkuin hakeutuneet lähekkäin ja mieleeni tuli nämä nähdessäni sanonta "läheisyys lämmittää".




Luonnossa oli nähtävillä paljon kauniita lumikukkasia,kun lumi oli koristellut kasveja omilla talvisilla kukinnoillaan.




Tämä kasvi kumarteli pakkasherraa lumen koristelemana. "On aika talven tuloa kumartaa ja kasvien käydä nukkumaan".




SUNNUNTAINA 21.11 järvimaisema kutsui kuvailemaan,kun aurinko päätti hieman näyttäytyä ja oltiin saatu  pieni määrä luntakin maahan.




Auringonvalo pilvien takaa valaisi pilviä ja näyttää,kun rannasta lähtisi kiemurteleva valaistu polku järvellepäin.




Se hetki,kun aurinko tuli esiin ja valaisi rantaan. Tämä on mun mielestäni yksi kauneimmista rannoista. Pidän tuosta rantaviivasta,joka hieman pyöristyy tuonne kivikkoon. Tässä kuvassa se ei ihan näy,mutta seuraavassa sitten.





 

LAUANTAINA 20.11 pääsi näkemään vielä kasvimaailman sinnittelijöitä,jotka eivät malttaneet pysyä paikoillaan tuulen puhaltaessa. Jännä ajatella,että näistä kuvista on vierähtänyt vain 11päivää ja miten nopeasti kelit voivatkaan aina muuttua.




Kevään ensimmäiset kukat ovat yleensä keltaisia ja näyttäisi siltä,että myös syksyn viimeiset sinnittelijät edustavat keltaista väriä.  Onko joku bongannut vielä joitakin kasvimaailman sinnittelijöitä?







Tässä oli viimeisiä ottamiani kuvia marraskuun lopulta. Saas nähdä millaisia kuvia saa joulukuulta,toivottavasti ainakin talvisia =)

Oikein mukavaa alkanutta joulukuuta ja kiitos,kun poikkesit! =)

 

                                                                       -Katja-


Kommentit

Suositut tekstit