Kesäloma ajelu Runeberginlähteelle

Viime keskiviikkona tuli tehtyä pieni kesäloma ajelu Ruovedelle. Kävimme Runeberginlähteellä,sekä piipahdimme myös Ryövärinkuopalla,Siikanevalla,sekä paluumatkalla Hörtsänän arboretumissa,joka sijaitsee Onnistaipaleella Orivedellä. Tässä postauksessa on kesämuistojani Runeberginlähteeltä.

Ruovesi on itselleni tuttu paikka Helvetinjärven kansallispuistosta,Siikanevasta ja Ryövärinkuopasta,mutta en muista koskaan ennen vielä käyneeni Runeberginlähteellä,joten oli mukava päästä tämä paikka myös näkemään ja kokemaan. Runeberg teemaan liittyen runoilin pienen koosteen reissusta omalla tavallani =)

 

"Lähde kaunis leväinen tuo vihreänä loistaa,voisi joku hieman sitä siistiä ja poistaa. Vaan eipä haittaa sammakkoa,joka vedestä kurkistaa,se mielellänsä lähteessä tykkää asustaa. Sen kaverit uivat kilpaa,ne vielä nutipäitä on,se suurin niistä kaiketi on rupisammakon. Vesimittari myös vedenpinnan päällä taittaa matkaa,se mittaa pintaa hyppien,kunnes päättää matkaa jatkaa. Lähteen pohja pulppuaa,se pohjavettä lie on,mutta lähteen vesi itsessään on juomakelvoton. Mä kyykistyn lähteen reunalle,kunnes nokkonen polttaa peffaan,joten nousen,poistun nauraen ja miesystäväni penkin luona treffaan. Lähteen asukkaista kuvat ottamatta jää,mutta onneksi reissusta muistoihini jääpi kaikki tää. Linnut laulaa kauniisti ja kovaäänisesti,vielä maisemakin vihertää se kesäisesti. On lähteen luona hieno kaareva tuo puusilta,jossa voisin vaikka istuskella joka kesäilta. Vaan tyydyn sinne mennä reissulla mä seisomaan,jotta ikuistettua mä siitä valokuvan saan. Lähteestä vesi poistuu vesiputouksen lailla,on sitä kiva katsella ja valokuvailla. Pienen matkan päästä löytyy valkoisiksi maalattuja puita ja tietysti on myöskin kuvattava tekeleitä nuita. Ne polkua hienoa reunustaa,jota runopoluksi kutsutaan. Runopolku vie laivarantaan,Ruoveden järviseen maisemaan"

 

Runeberginlähteellä oli rauhallista ja kaunista. Linnut lauloivat ja esittipä siellä joku lintulaji kova äänisestikkin upeita laulutaitojansa. Lähteessä bongasin pienen sammakon,joka kurkisteli veden alta ja melkoisen suuria nutipäitäkin vilisteli uida vedessä,joista yksi oli muita suurempi. En ole koskaan nähnyt niin suuria nutipäitä. Vesimittari myös hyppelehti vedenpinnan päällä ja elämää vaikutti lähteessä olevan. Kyykistyin lähtee reunalle ja oli tarkoitus yrittää ottaa kuvia,mutta nokkonen päätti polttaa mua mekon läpi peffaan ja huvittihan se,kun ahterini kanssa menen pyllistelemään toisen tontille =D Meidän lisäksi paikanpäällä kävi muutamia muita vierailijoita myös katsomassa ja kuvailemassa.

 

Lähteen pohjapato oli mielestäni hieno. Vesi poistui kivasti vesiputouksenlailla ja kyllähän sitä kelpasi katsella ja kuvailla. Olen lueskellut,että pohjapadon purkaminen kuuluisi lähteen kunnostamissuunnitelmaan ja oletan,että tämä kuvassa esiintyvä on juurikin se. Onneksi pääsin sen näkemään jos sitä jossain vaiheessa ei enään olekkaan. 


Pieni vesiputous.

Lähteen luona sijaitseva kaareva puusilta oli mielestäni nätti. Pidän puusilloista ja kivisilloista,varsinkin vanhoista,koska niissä on erityisellä tavalla oma hienoutensa ja erityisesti juuri kaarimainen muoto tekee silloista todella näyttäviä.  


Siltojen kaarevuus on kaunista.


Siltojen lisäksi pidän myös saniaisista&sattuipa joku sellainen sopivasti sillan kulmassa kasvamaan.

Täytyy sanoa,etten tiedä mikä on Runeberginlähteen tämän hetkinen kunto. Lukemani mukaan lähteen kunto on ollut vuosia esillä ja joitakin kunnostamissuunnitelmia sille on ainakin tehty,mutta en tiedä onko mitään kuitenkaan toteutettu. Uskoisin kuitenkin,että on. Lähteen vesi on ollut ajoittain juomakelvotonta,enkä tiedä mikä on tilanne tällä hetkellä,mutta eipä tullut kuitenkaan mieleenikään edes maistaa. Kertokaahan joku jos tiedätte =)


Näillä kohdin kyykistyin lähteen reunalle&nokkonen poltti mua peffaan mekkoni läpi =D

Nämä valkoisiksi maalatut puut olivat kivan näköiset polun reunalla. Polkua kutsutaan runopoluksi,joka vie kuulemma laivarantaan,Ruoveden järvimaisemiin. Me ei tällä kertaa sinne asti eksytty,mutta kyllä mä haluan vielä uudestaan päästä lähteellä käymään ja jos sitten siellä laivarannassakin.


Pihlajanmarjat&valkoisiksi maalatut puut.


Runopolku.


Pitihän mun ikuistaa myös vähän itseänikin näissä kauniissa maisemissa ja rakas miesystäväni sai tai joutui toimimaan kuvaajana <3 Tänä kesänä olkihattu ja leopardimekko ovat päässeet ukoilemaan jo useampia kertoja ja tämä leopardimekko on ollut mun lempparini kotoa poistuessani. 







Tällaisia kesämuistoja tällä kertaa. Onko joku muu jo tänä kesänä tai aikaisemmin vieraillut Runeberginlähteellä?

Nyt alkaa olemaan jo unihiekkaa sen verran silmissä,että on aika suunnata untenmaille,joten hyvää yötä ja kiitos,kun poikkesit! =) 


                                                                       -Katja-


Kommentit

Suositut tekstit