Kesäloma ajelu Hörtsänän Arboretumiin

Viime viikolla pienellä kesäloma ajelulla tuli poikettua Hörtsänän arboretumissa,joka sijaitsee Onnistaipaleella Orivedellä. Se on kaunis,rauhallinen ja viihtyisä paikka,jossa haluan päästä käymään edes kerran kesässä.

Tänä kesänä helteiden vuoksi  luonto kärsi monin paikoin kuivuudesta ja nuukahtaneita kukkasia ei ole tullut juurikaan ikuistettua. Ajattelin,että tuolta löytyy varmasti edes jotain kukkasta ihailtavaksi ja ikuistettavaksikin.

Päästyämme paikan päälle alkoi sopivasti satamaan,mutta kerkesi sitä edes muutaman kuvan ottamaan,ennenkuin päätimme jatkaa matkaa. Mun lemppari kukkasiani siellä koreili vielä ihan voimissaan.


 

Kukat ovat kauniita ja joskus haaveilenkin omasta talosta ja pienestä puutarhasta. Täytyisi vaan sen lottovoiton osua kohdalle niin voisi haaveitaan toteutellakkin =D 








 

Näyttäviä kiviportaita alueelta löytyy useampia ja ne ovat todella upeita. Niitä pitkin on monet askeleet kulkeneet,josta tulee väkisinkin mieleeni se,kuten monen muunkin luontonähtävyyden kohdalla,että kuinka paljon ihmisten vierailut kuluttavat luontoa ja kasvillisuutta ja ylipäätään vaikuttavat alueen säilymiseen.


 

Yksi mun suosikki kohdistani alueella on tämä joidenkin saniaisviuhkojen reunustama polun pätkä. Saniaiset ovat hienoja kasveja ja lapsuudesta saakka olen pitänyt niistä.

 


 

 


 

 Tämä penkki on aina yhtä viehättävä ja sopii erinomaisesti maisemaan. Joskus olen varovati uskaltanut siihen istahtaa jalkavoimilla itseäni kannatellen,mutta tällä kertaa jätin väliin. Olisi harmillista jos se rikkoutuisi.


 

Loppuun vielä se pakollinen ikuistus kuva itsestäni paikan päällä,jonka rakas miesystäväni otti <3. Leopardinainen "viidakossa" =D 




                                            Kiitos,kun poikkesit ja mukavaa tiistai päivää! =)



                                                                             -Katja-

 

 

 

 


Kommentit

Suositut tekstit