Uusi kesätukka ja värinpoisto projektia

Edellisestä kerrasta on vierähtänyt aikaa,kun olen viimeksi kirjoitellut tänne blogiini. Hieman on ollut omanlaisensa kynnys jatkaa kirjoittelua,kun aikas paljon on sattunut ja tapahtunut,mutta mistään ei vaan ole erinäisistä syistä jaksanut tai pystynyt viiteen kuukauteen kirjoittelemaan. Ajattelin nyt kuitenkin yrittää lähteä liikkeelle ihan vaan vaikka hius höpinöillä,kun nyt sattuu olemaan uusi kesätukkakin.

Viikon verran olen ollut kesälomalla ja viime maanantaina kävin päivittämässä vähän hiuksiani näin kesäloman alkuun. Olen jo aikas kauan miettinyt,että haluaisin jonkinlaista vaihtelua hiuksilleni,mutten vaan ole jotenkaan raaskinut toteuttaa suunnitelmiani. Tiesin,että hiuslatvat olivat jo huonossa kunnossa,mutta toisaalta niitä ei silti raaskinut leikatakkaan,kun siihen takaisin kasvamiseen menee aina se oma pitkä aikansa. Viime maanantaina hiukseni saivat kuitenkin lyhentyä,kun kahnalatvat sai kyytiä ja mulla on ollut olemassa sellainen ajatus kerrostetuista hiuksista,jotka saisi olla päältä lyhyemmät ja alempaa pidemmät. Hiuksien tasoittaminen jo saa yleensä hiukset näyttämään paksummilta ja kerrostamisella saa hiuksiin pöyheyttä. Lisä volyymia saa jos vaan jaksaa tai viitsii hiuksiaan laittaa. Olen aina jotenkin tykännyt sellaisista pöyheistä&vähän villin näköisistä sekasotku hiuksista,sekä kiharoista,mutta olen kuitenkin melko kiireinen tai muuten vaan laiska laittamaan hiuksiani. Kiharoitakin olen yleensä tehnyt helpomman kaavan kautta eli letittämällä hiukset yön ajaksi.

Törmäsin hiljattain uutiseen,jossa kerrottiin wolf cut eli "susitukka" leikkauksesta. Uteliaisuus riitti lukemaan jutun ja samalla tuli ajauduttua myös tutkailemaan shag-leikkauksia. Siinä lueskellessani ja netistä kuvia katsellessani sain huomata,että nämähän ovat juurikin sen tyylisiä leikkauksia mitä olen mietiskellytkin ja nyt hiuksissani onkin sitten vähän joka pituista kerrostusta ja lisääkin saattaa vielä olla tulossa.

Olen myös paljon miettinyt hiusteni värjäämistä,kun olen kaivannut vähän jotakin vaihtelua siihenkin. Päänahkani on kuitenkin herkkä,eikä ole aina kovin hyvässä kunnossa. Noin parisen vuotta takaperin värjäilinkin hiuksiani vielä noin 1-2kertaa vuodessa,kunnes harmaiden puskeminen alkoi ottamaan jo huonon itsetunnon päälle sekin. Siitä lähtien värjäilin hiuksiani alkuunsa useammin jo aikaisemmin käyttämälläni kullanruskealla värillä,kunnes siirryin ruskeaan ja lopulta tummanruskeaan eli vähän väärään värisuuntaan jos niitä harmaita ja ylipäätään maantienharmaata juurikasvua ajatellaan...No,vaihtelu toki virkisti ja tykkäsin kyllä tummemmasta väristä,mutta se alkoi tuntumaan jotenkin työläältä värjäillä hiuksia kerran kuussa ja aina sai odotella,koska päänahka olisi siinä kunnossa,että uskaltaa värin päähänsä laittaa. Sitten vielä lisäksi se väriaineiden hajuongelma...eipä sitä kovin usein haluaisi kokea. Talviaika onkin yleensä parasta aikaa hiusten värjäämiseen,kun ilma on raikkaampaa ja asunnon tuulettaminenkin toimii paljon paremmin kuin kesäaikaan.

Tällähetkellä hiuksissani koreilee vähän sellainen punapigmenttien loisto,kun aloitin hiljattain eräänlaisen tarkoituksellisesti epätasaisen värinpoisto projektin ja saapi nähdä minkälaisen värikirjon hiukset käyvät läpi sen edetessä hitaasti,mutta melko varmasti. Hiuksissani,kun on ollut pohjalla jo useita värjäys kertoja ruskealla ja tummanruskealla värillä niin saa nyt nähdä sitten niin...Se kuuluisa punapigmentti. Värinpoisto kemiallisesti värjätyistä hiuksista vie aikaa ja se tapahtuu asteittain,joten punapigmenttien värikirjoilta ei voi välttyä. Sitä mennään viininpunaisen,punaoranssin,oranssinkeltaisen ja keltaisen kautta vaaleaan suuntaan,mutta mullahan ei siis ole vielä oikeastaan edes tiedossa,että minkä väriset hiuksistani on tulossa ja ainahan sitä voin palata myös halutessani vielä takaisin tummaankin =D

Ensimmäisenä testasin värinpoistoa varovasti vain alahiuksiin ja etuhiusten sivuille. Toisella kerralla testasin myös päällimmäisiin hiuksiin juurikasvua lukuunottamatta. Edessä onkin tulossa pieni tenkkapoo,kun pohdin,että kuinka seuraavan vaiheen suoritan,koska sen verran tiedän,että en haluaisi pelkkää yksiväristä tukkaa,mutta jonkinmoiset raidoitukset tai parin eri sävyn yhdistelmä voisi olla kiva.

Yksi ongelmallinen seikka on juurikasvusto,joka tosiaan on maantienharmaata,mutta se ei liene se suurin ongelma vaan se,että siellä on seassa sitä ei toivottua harmaatakin ollut jo muutaman vuoden ajan tulossa. Tummiksi värjätyissä hiuksissa ne ei toivotut harmaat luonnollisesti näkyy selvemmin,kun taas vaaleammassa sävyssä maastoutuvat joukkoon huomaamattomammin. Tässä värinpoisto projektin ohessa pitäisi erikseen laitella jonkinlaista väriä myös juurikasvulle,mutta sekin on vähän kysymysmerkkinä,että mitä,kun haluan kuitenkin,että juurikasvua vähän saisi olla ja olisi vallan kiva jos jossain vaiheessa pääsisi siihen,ettei päänahkaan saakka kovin usein tarvitsisi sitä väriainetta laitella. En oikein vielä tiedä,että millaiseen loppuratkaisuun tulen. Maantienharmaa tai ylipäätään tummempi juurikasvu näyttää yleensä hyvältä vaaleissa hiuksissa,kun taas tummissa hiuksissa ei maantienharmaa tai vaalea näytä niinkään hyvältä. Tämäkin on vain oma mielipiteeni ja näkemykseni.

Värinpoistossa on kuitenkin myös aina omat riskinsä,kun se on aina kova käsittely hiuksille,varsinkin jos sen kotikonstein yrittää viedä läpi. Kannan kuitenkin ihan itse vastuun omista pääkarvoistani,joten sen takia en ole värinpoistossa nyt kääntynyt parturin puoleen. Voin siis syyttää vain itseäni jos jokin menee pieleen. Värinpoisto kertoja tarvitaan kuitenkin jopa useita ja koskaan ei etukäteen välttämättä tiedä milloin se yksi kerta sitten voikin saada hiukset katkeamaan,eikä sitä vahinkoa sitten pelasteta parhaimmilla hiustuotteillakaan. Toivottavasti siis pysyy tukka päässä.

Tällasia hius juttuja tällä kertaa. Kiitos,kun poikkesit ja oikein mukavaa alkanutta viikkoa! 

Onkos muilla minkälaisia hiusprojekteja menossa tai tulossa?

 

Loppuun vielä vähän kuvatuksia...
















                                                 🌺

                                                                             

Kommentit

Suositut tekstit